przepisy dla dzieci

Makaron z cukinią, papryką i indykiem

Makaron z cukinią, papryką i indykiem to doskonałe danie dla najmłodszych, ale również i starszych. Dziś przepis na bezglutenowy makaron z cukinią, papryką i indykiem.

Przepis na makaron z cukinią, papryką i indykiem

Uwielbiam makaron pod każda postacią. ten z cukinią i papryką to jeden z moich ulubionych. Jeszcze jak jadłam mięso, dodawałam do niego kurczaka lub indyka. Obecnie stawiam na tofu, ewentualnie soczewicę 🙂 Maksysiowi przygotowałam bezglutenowy makaron w kształcie dinozaurów, dostępny w sklepie biosklep.com.pl, z cukinią, papryka oraz gotowanym na parze indykiem. Szybki i prosty przepis. Idealny jak nie masz pomysłu na obiad dla swojego brzdąca 🙂

Składniki:

  • pół cukinii,
  • pół papryki,
  • makaron bezglutenowy ub normalny. Makarony bezglutenowe dostępne są w BioSklep,
  • pierś z indyka (jeśli Twoje dziecko nie je mięsa, dodaj tofu. Będzie pycha! )

Przygotowanie:

  1. Indyka ugotuj na parze. Ja gotowałam w BabyCook (pisałam o nim w poście dlaczego warto kupić BabyCook).
  2. Paprykę i cukinię obierz ze skórki i pokrój. A następnie również ugotuj na parze. W tym przypadku także użyłam BabyCook’a.
  3. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Makaron przesyp do miseczki/talerzyka, a następnie dodaj warzywa oraz indyka.
  5. Życzę smacznego Twojemu maluszkowi 🙂

 

Jak widzicie Maksysiowi bardzo smakowało 😀 Jeśli Wasze dzieci również lubi makaron, to zajrzyjcie do sklepu BioSklep. Mają spory wybór 🙂

BabyCook-  BEABA POLSKA



16 komentarzy
Previous Post
25 maja 2020
Next Post
25 maja 2020

16 komentarzy

Leave a Reply