fit słodycze

Brownie – szybki przepis dla leniwych

Dobre ciasto to podstawa! Dziś przedstawiam przepis na szybkie brownie dla leniwych, które smakuje wyśmienicie i robi się bardzo szybko.

brownie

Brownie – przepis na szybkie brownie dla leniwych

Nie wiem jak Wy, ale ja kocham to przepyszne ciacho czekoladowe. A najbardziej, z którego dodatkowo wylatuje czekolada – raj dla mojego podniebienia 😀 Ale jak wiadomo.. takie ciacho troszkę kalorii ma 🙂 Dlatego bardzo często wykonuje brownie bez dodatku cukru, a także sięgam po bezglutenowe rozwiązania np. z fasoli – ten przepis również niebawem się pojawi. jednak czasami zwyczajnie nie mam czasu, ani chęci gotowania. Wtedy sięgam po przepis na brownie dla leniwych – nie potrzeba tutaj naprawdę zbyt wiele. Poza tym, mamy tu gotową mieszankę, która zdecydowanie ułatwia zrobienie przepysznego ciacha 🙂 Wystarczy dodać tylko 2 składniki, wrzucić do piekarnika i możemy się cieszyć pysznym ciachem 😀 To idealna opcja dla osób, które żyją ciągle w biegu.A także, gdy masz ochot na cisto, ale nie chce Ci się robić :p

Składniki

brownie

 

Przygotowanie:

  1. W pierwszej kolejności rozgrzewamy piekarnik do 180 topni. Ważne, aby było bez termoobiegu.
  2. Formę do pieczenia 20 cm x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Do miski wlewamy olej oraz wody, a  następnie wsypujemy mieszankę i dokładnie mieszamy.
  4. Po otrzymaniu masy, wykładamy ją na blachę.
  5. Pieczemy ciacho około 0-25 minut
  6. Możemy się delektować smakiem 😀

Życzę Wam smacznego. I przy okazji radze zrobić dwie blachy – ciacho szybko znika 😀

brownie

To doskonała opcja, kiedy nie mamy czas na przygotowanie samemu brownie, a mamy wielką ochotę. Jest pyszne! Ja jeszcze polecam polać je masłem orzechowym – smakuje jeszcze lepiej. Poza tym ja jestem od niego uzależniona. A połączenie czekolady z orzechem to coś, co ja po prostu kocham. Mam nadzieję, że skorzystanie z przepisu 🙂 Jeśli tak – to życze Wam smacznegoA jakie są Wasze ulubione ciasta? Koniecznie dajcie znać!

brownie

1 Comment
Previous Post
17 października 2020
Next Post
17 października 2020

1 Comment

  • Ania

    Łatwe w przygotowaniu i niezwykle pyszne! 🙂

Leave a Reply