Kasza manna to sposób na szybki posiłek dla maluszka. Jeśli nie macie pomysłu, jak urozmaicić, doskonale sprawdzi się kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym. Jak ją przygotować? oto przepis.
Kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym
Przygotowanie takiego posiłku jest dziecinnie proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Do przepisu potrzebne Ci będą następujące składniki:
- kasza manna,
- dwie gruszki,
- dwa jabłka,
- mleko (krowie, roślinne lub woda)
Przygotowanie:
- Kaszę mannę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu producenta – gotujemy mleko i powoli wsypujemy kasze mannę,
- Gdy kasza się ugotuje, przelewamy ją do miseczki i czekamy aż się ostudzi.
W tym czasie przygotowujemy mus:
- Dokładnie myjemy owoce i je obieramy.
- Kroimy na kawałki, wrzucamy do koszyczka BabyCook i gotujemy na parze – wlewamy wodę na poziomie 2
- Jak BabyCook się wyłączy, owoce z koszyczka przesypujemy do blendera i blendujemy je na mus
- Otrzymany mus przelewamy do miseczki z kaszą manną i podajemy maluszkowi
- Cieszymy się widokiem jedzącego dziecka 😀
BabyCook- BEABA POLSKA
5 comments
Ten babyCook jest ciekawy na małe ilości jedzenia 🙂
Pyszności! Dawno nie jedliśmy, chętnie spróbujemy Twojej wersji 😉
Ciekawa opcja warta spróbowania, a nóż czymś ciekawym zaskoczy 😉
Wieki nie jadłam kaszy mannej..Potrawa dzieciństwa.
Moja córka niestety niechętnie zerka w jej kierunku..
o mniam muszę koniecznie sprobowac