Kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym

Kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym

Kasza manna to sposób na szybki posiłek dla maluszka. Jeśli nie macie pomysłu, jak urozmaicić, doskonale sprawdzi się kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym. Jak ją przygotować? oto przepis.

Kasza manna z musem

Kasza manna z musem gruszkowo-jabłkowym

Przygotowanie takiego posiłku jest dziecinnie proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Do przepisu potrzebne Ci będą następujące składniki:

  • kasza manna,
  • dwie gruszki,
  • dwa jabłka,
  • mleko (krowie, roślinne lub woda)

Kasza manna z musem

Przygotowanie:

  1. Kaszę mannę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu producenta – gotujemy mleko i powoli wsypujemy kasze mannę,
  2. Gdy kasza się ugotuje, przelewamy ją do miseczki i czekamy aż się ostudzi.

W tym czasie przygotowujemy mus:

  1. Dokładnie myjemy owoce i je obieramy.
  2. Kroimy na kawałki, wrzucamy do koszyczka BabyCook i gotujemy na parze – wlewamy wodę na poziomie 2
  3. Jak BabyCook się wyłączy, owoce z koszyczka przesypujemy do blendera i blendujemy je na mus
  4. Otrzymany mus przelewamy do miseczki z kaszą manną i podajemy maluszkowi
  5. Cieszymy się widokiem jedzącego dziecka 😀

Kasza manna z musem Kasza manna z musem

BabyCook-  BEABA POLSKA

5 Comments

  1. Wieki nie jadłam kaszy mannej..Potrawa dzieciństwa.
    Moja córka niestety niechętnie zerka w jej kierunku..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *