Makaron z pesto z cukinii

Makaron z pesto z cukinii

Makaron z pesto z cukinii to szybki pomysł na pyszny i zdrowy obiad. Oto szybki przepis na razowy makaron z zielonym pesto.

makaron z pesto z cukinii

Przepis na makaron z pesto z cukinii

Maksyś uwielbia makarony, tak jak  ja, dlatego często stawiamy. Nie ukrywajmy, ale makaronowy obiad jest szybki w przygotowaniu i smakowity. Do tego mamy wiele możliwości. Dziś postawiłam na przepis na makaron z pesto z cukinii. Poszłam nieco na łatwiznę, bowiem wykorzystałam już gotowe pesto 🙂

Składniki:

  • makaron razowy* (polecam kupić w sklepie BioSklep ),
  • pesto z cukinii, dostępne w sklepie BioSklep,
  • ser żółty starty na tarce,
  • natka pietruszki,
  • tofu (jeśli nie chcecie opcji wege, a mięsną to może być indyk/kurczak).

Jeśli chcecie bezglutenowe danie, to możecie wybrać bezglutenowy makaron w  sklepie BioSklep.

Przygotowanie:

  1. Tofu kroimy w kostki, wsypujemy do garnka razem z pesto. Zostawiamy na trochę.
  2. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. W tym czasie ścieramy ser żółty na tarce.
  4. Pesto podgrzewamy z tofu na małym ogniu, mieszając
  5. Gdy makaron będzie gotowy, dodajemy na talerz i dodajemy tofu z pesto, posypujemy żółtym serem i natką pietruszki
  6. Życzę smacznego 🙂

makaron z pesto z cukinii makaron z pesto z cukinii

 

Jak widzicie po zdjęciach, Maksysiowi bardzo smakowało 😀

 

 



4 Comments

  1. Przepis jest niesamowity:)) zrobiłam wczoraj na kolację to chłopak był pod wrażeniem ze tak potrafię, a był zadowolony na Twój Maluch :))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.