Makaron z pesto z cukinii to szybki pomysł na pyszny i zdrowy obiad. Oto szybki przepis na razowy makaron z zielonym pesto.
Przepis na makaron z pesto z cukinii
Maksyś uwielbia makarony, tak jak ja, dlatego często stawiamy. Nie ukrywajmy, ale makaronowy obiad jest szybki w przygotowaniu i smakowity. Do tego mamy wiele możliwości. Dziś postawiłam na przepis na makaron z pesto z cukinii. Poszłam nieco na łatwiznę, bowiem wykorzystałam już gotowe pesto 🙂
Składniki:
- makaron razowy* (polecam kupić w sklepie BioSklep ),
- pesto z cukinii, dostępne w sklepie BioSklep,
- ser żółty starty na tarce,
- natka pietruszki,
- tofu (jeśli nie chcecie opcji wege, a mięsną to może być indyk/kurczak).
Jeśli chcecie bezglutenowe danie, to możecie wybrać bezglutenowy makaron w sklepie BioSklep.
Przygotowanie:
- Tofu kroimy w kostki, wsypujemy do garnka razem z pesto. Zostawiamy na trochę.
- Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W tym czasie ścieramy ser żółty na tarce.
- Pesto podgrzewamy z tofu na małym ogniu, mieszając
- Gdy makaron będzie gotowy, dodajemy na talerz i dodajemy tofu z pesto, posypujemy żółtym serem i natką pietruszki
- Życzę smacznego 🙂
Jak widzicie po zdjęciach, Maksysiowi bardzo smakowało 😀
Smacznie, zdrowo i w sumie szybko. Uwielbiam takie dania 🙂
Przepis jest niesamowity:)) zrobiłam wczoraj na kolację to chłopak był pod wrażeniem ze tak potrafię, a był zadowolony na Twój Maluch :))
Pesto z cukini jeszcze nie robiłam – musżę koniecznie spróbować 🙂
Muszę kiedyś wypróbować Twój przepis, szczególnie, że cukinię uwielbiam 🙂