Przepis na szybki chlebek bananowy

Łatwy i szybki chlebek bananowy to idealny sposób na śniadanie orz drugie. Jak zrobić? Oto przepis na szybki chlebek bananowy.

przepis na szybki chlebek bananowy
Powiem Wam szczerze, że długo zabierałam się na zrobienie chlebka bananowego i jakoś ciągle coś. Aż w końcu przyszła do mnie paczka ze sklepu EKOALEJA.EU z mieszanką chlebka bananowego. To doskonała opcja dla osób zapracowanych albo jak nie mamy w domu konkretnych składników, a mamy ochotę na pyszniutki, zdrowy posiłek. Zdrową mieszankę wystarczy połączyć z kilkoma składnikami, upiec i mamy łatwy i szybki chlebek bananowy, którego smakiem możemy się delektować 😀 Warto mieć taką mieszankę zawsze schowaną 🙂 A jak zrobić? Oto przepis na szybki chlebek bananowy z nasionami chia.

Składniki:

  • mieszkanka chlebek bananowy firmy Zdrowo Namieszane, do kupienia w sklepie ekoaleja,
  • 3 jajka,
  • 200 ml jogurtu naturalnego,
  • 110 ml oleju (ok 13 łyżeczek – ja polecam ten olej rzepakowy ze sklepu ekoaleja,
  • 3 dojrzałe banany.

przepis na szybki chlebek bananowy

Przygotowanie:

  1. Piekarnik musimy nagrzać do 180 stopni bez termoobiegu.
  2. Wykładamy papierem do pieczenia podłużną formę do pieczenia.
  3. Do miski wrzucamy banany, jogurt, jajka i olej i miksujemy.
  4. Gdy otrzymamy gładką konsystencję, dosypujmy mieszankę i ponownie mieszamy.
  5. gotową masę przelewamy do formy.
  6. Wstawiamy do piekarnika na około 50-55 minut.
  7. Czekamy jak ostygnie … 😀

przepis na szybki chlebek bananowy

przepis na szybki chlebek bananowy

A Wy lubicie chlebek bananowy ? Dajcie koniecznie znać czy używaliście już mieszanki. A może sami robiliście chlebek? Jestem bardzo ciekawa !

Mieszanka chlebek bananowy zawiera:

: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona chia* (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny.

 


16 comments

Niebieska Niezapominajka says:

Jakoś w tamtym roku robiłam chlebek bananowy. ?

JednoSpojrzenie says:

Uwielbiam chlebek bananowy! Jeśli nie zeżrę od razu wszystkich to zawsze trzymam je na chlebek. Chyba jedna z moich ulubionych słodkości bez wyrzutu 😀

Świat Pani Domu - Ola says:

Chlebek bananowy…pyyyychotka! Uwielbiam i moim uwielbieniem zaraziłam też moją Mamę i Babcię 🙂

Aga says:

Kocham chlebek bananowy ❤️ Mogłabym go jeść codziennie!

Katsuumi says:

Nie ukrywam, ze zjadlabym taki chlebek 🙂

Jestem Magdalena says:

Pyszności 🙂 Robimy od czasu do czasu 🙂

Bardziejmilo says:

Nigdy nie robiłam tego typu wypieków we własnym domu 🙂 Zapowiada się pysznie :p

Zdrowa i Piękna says:

Uwielbiam chlebek bananowy, czasami dodaję do niego ziarenka dyni, pychotka

secretaddiction.pl says:

Muszę sprzedać ten przepis mojej mamie 😀

Anna says:

Bardzo lubię chlebek bananowy ale już dawno nie robiłam 😉

owcowo says:

Wyglada to mega pysznie! Nigdy wcześniej takiego nie robiłam ?

Kaśka - Poligon Domowy says:

0I takiego przepisu było mi trzeba! Jutro koniecznie wypróbuję 😉

Ptysia says:

Kocham chlebek bananowy i w ogóle banany bardzo lubię 🙂

PRAWIE idealna says:

Mam ochotę w końcu zrobić sobie ten chlebek. Tyle razy gdzieś mi się przewijał i za każdym razem kusi.

free says:

nareszcie jakiś dobry chleb bezglutenowy i to w dodatku z owocami 🙂 nie próbowałam jeszcze takich gotowych mieszanek ale na pewno kupię na spróbowanie, a nuż wyjdzie z tego coś smacznego 😉

sandrak says:

Dobry jest, sprawdź tez mój inny przepis na ciasto bananowe – jest jeszcze lepsze niż ta mieszanka 😀

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *