Sernik na zimno – najlepszy przepis

Szukasz przepisu na ciasto, które zasmakuje wszystkim domowników? Zrób sernik na zimno mojego przepisu. Raj dla podniebienia!

sernik na zimno

Sernik na zimno – najlepszy przepis

Sernik to ciasto, które kocham od dzieciństwa. Moja mama robi przepyszny sernik rosa. Wiecie, że nigdy nie podała go w całości? Zawsze musiałam zjeść kawałek. Serio 😀 Akurat ani jej, ani innym to nie przeszkadzało. Z kolei mojego przyjaciela mama jest mistrzem robienia sernika w szarym cieście. i tych dwóch serników się nie tykam. Nie ma sensu konkurować z mistrzyniami 😀 Szukając przepisu na szybkie i smaczne ciasto, trafiłam na sernik na zimno. Myślę sobie, że takie ciacho to ja przecież zrobię, co nie? W przepisie znajdziecie galaretkę truskawkową i strawberry in jelly. . Jednak śmiało możecie wybrać również inne smaki np. malinę. Będzie tak samo pysznie smakował 🙂 Ja kocham truskawki i maliny, więc robię akurat z tymi owocami.

Dodam jeszcze kilka słów o frużelinie. ALLNUTRITION STRAWBERRY IN JELLY to nic innego jak truskawki w żelu, których konsystencja przypomina troszkę kisiel z kawałkami owoców. Największą zaletą jest to, że nie ma w niej cukru! Zawartość truskawek to aż 80%. Dodam tylko, że truskawki są bogatym źródłem witamin oraz minerałów. Zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, A, a także wapń, potas, magnez, mangan i żelazo. U nas opakowanie znika w ekspresowym tempie 🙂 Frużelinę można dodawać do lodów, naleśników, ciast. Uwierzcie mi na słowo, że jest pyszna 🙂

Składniki:

  • 550 g twarogu (osobiście kupuję świeży twaróg i go mielę w thermomixie, ale możecie też kupić już zmielony)
  • dwie galaretki truskawkowe (lub inny smak, u mnie w wersji wege),
  • frużelinę truskawkową allnutrition,
  • ksylitol
  • paczka biszkoptów.

Przygotowanie

  1. Jedną galaretkę rozpuszczacie 400 ml wody, a drugą w 250 ml,
  2.  na tortownicy rozkładacie biszkopty,
  3. Gdy druga galaretka (zalana 250 ml wody) lekko stężeje, wlewacie ją do sera razem z ksylitolem i mielicie. Jeżeli kupiliście gotowy ser, to galaretkę wlejcie, dodajcie ksylitol i wymieszajcie. I tu rada – galaretka nie może mocno stężeć, ponieważ pojawią się grudki. Raz za długo czekałam i o 😛
  4. Masę przelewacie na biszkopty i wkładacie do lodówki do momentu stężenia.
  5. Na wierzch masy wylewacie galaretkę oraz 3-4 łyżki Jelli in Belly i równomiernie rozkładacie.
  6. Wkładacie do lodówki najlepiej na całą noc.
  7. Cieszycie się smakiem pysznego serniczka 😀

sernik na zimno

A Wy lubicie sernik na zimno? Często robicie? Maksyś bardzo polubił i zdarzało się, że robiłam sernik na zimo raz w tygodniu. Teraz próbujemy nowych przepisów, ale jak tworze post, to mi ślinka leci. Także jutro kupuję ser i do dzieła 😀

sernik na zimno

 

 

 

13 comments

Justyna says:

Ale mi smaka narobiłaś, zjadła bym taki sernik na zimno.

Joanna | Organiczni.eu says:

Sernik na zimno to takie ciasto do zrobienia w chwilę. Ja akurat wolę bez galaretki.

Aga says:

Właśnie dziś rano pochłonęłam sernik na zimno mojej mamy ?

sandrak says:

mniam!

Izabela says:

Wygląda bardzo apetycznie. Uwielbiam serniki na zimno.

Sandra z chrzastkisumienia says:

Często robiłam taki sernik na zimno. Lubię tego typu rozwiązania 🙂

Anna says:

Ale smakowicie wygląda 🙂 chętnie bym zjadła taki sernik 🙂

JednoSpojrzenie says:

Ciekawią mnie te frużeliny, czym one są słodzone? Bo sukraloza do mnie nie przemawia 🙁

sandrak says:

tutaj info ze sklepu: Składniki: truskawki 80 %, substancja słodząca: erytrytol

https://www.secretaddiction.pl/?m=1 says:

Totalnie uwielbiam sernik na zimno:)

Katsuumi says:

Ale to pysznie wygląda:) zajadalabym!

Poligon+Domowy+-+Kaśka says:

O! muszę dzieciom zaproponować dzisiaj takie pyszności… może zrobimy razem!

PRAWIE idealna says:

Jestem łakomczuchem. Uwielbiam tego typu desery!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *