Brownie bez cukru z daktylami to świetna propozycja. Przepis na szybkie brownie bez pieczenia to zdrowa jest prosty i wykonasz go w kilka minut.
Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia
Jak już wiecie, kocham gotować, ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni. Dlatego szukam dań, których wykonanie wynosi maksymalnie 30 minut. Jako fanka brownie, musiałam znaleźć zdrowa alternatywę. Z kilku przepisów,s tworzyłam swój własny. Pyszne brownie bez cukru z daktylami. Więc dziś dzielę się przepisem na szybkie brownie bez pieczenia! Zazwyczaj wszystko robię na oko, ale spróbuję Wam podać dość dokładnie ilość składników.
Składniki:
- szklanka daktyli, które kupicie w sklepie BioSklep,
- łyżka kakao,
- czubata łyżka masła orzechowego,
- pół szklanki wiórków kokosowych,
- szklanka orzechów włoskich (mogą być inne),
- łyżka miodu ( może być np. ksylitol).
Wszystkie składniki dostępne są w sklepie BioSklep.com.pl 🙂
Przygotowanie:
- Daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy je i pozostawiamy na około 20 minut.
- Do blendera wsypujemy daktyle, orzechy, kakao, masło orzechowe oraz miód/ksylitol i blendujemy na dość gładką masę.
- Szykujemy blaszkę, na której wykładamy papier do pieczenia.
- Masę wykładamy na blaszkę i mocno dociskamy.
- Ciacho posypujemy wiórkami kokosowymi.
- Brownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Życzę wszystkim smacznego 🙂 Jak widzicie, miałam pomocnika 😀 Zapraszam na zakupy do sklepu BioSklep. Wybór zdrowej żywności jest ogromny.
A Wy lubicie brownie? Dajcie koniecznie znać
13 comments
Zapisuję sobie ten przepis. Ja bardzo rzadko piekę, więc wypróbuję taki przepis 🙂 Już dawno miałam zrobić takie ciacho-batoniki.
That looks delicious. 🙂
P&P style ♡ ☯ ☮ — DIY — fashion — and more — ☮ ☯ ♡
Fajny i prosty przepis, muszę wypróbować takie inne brownie.
Brownie bez cukru? WOW! Muszę spróbować 🙂
Bardzo chętnie wypróbuję przepis.
O kurcze jak to apetycznie wygląda! Mniam!
Daktyle same w sobie są słodkie, więc rzeczywiście cukru już nie potrzeba.
Jaki prosty przepis 🙂 na pewno wypróbuję bo ciasto wygląda bardzo smakowicie 🙂
Mniam, musi swietnie smakowac 🙂 pycha
Brzmi super, ale dla mnie cukier zdecydowanie musi być xd
A ja bardzo lubię wszelkiego rodzaju ciasta bez dodatku cukru 🙂
U mnie ciasto z daktyli to tylko z bananami i kakao – pyyyycha..
Oooo muszę koniecznie wypróbować ten przepis 🙂