Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia

Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia

Brownie bez cukru z daktylami to świetna propozycja. Przepis na szybkie brownie bez pieczenia to zdrowa jest prosty i wykonasz go w kilka minut.

Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia

Jak już wiecie, kocham gotować, ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni. Dlatego szukam dań, których wykonanie wynosi maksymalnie 30 minut. Jako fanka brownie, musiałam znaleźć zdrowa alternatywę. Z kilku przepisów,s tworzyłam swój własny. Pyszne brownie bez cukru z daktylami. Więc dziś dzielę się przepisem na szybkie brownie bez pieczenia! Zazwyczaj wszystko robię na oko, ale spróbuję Wam podać dość dokładnie ilość składników.

brownie bez cukru

Składniki:

  • szklanka daktyli, które kupicie w sklepie BioSklep,
  •  łyżka kakao,
  • czubata łyżka masła orzechowego,
  • pół szklanki wiórków kokosowych,
  • szklanka orzechów włoskich (mogą być inne),
  • łyżka miodu ( może być np. ksylitol).

Wszystkie składniki dostępne są w sklepie BioSklep.com.pl 🙂

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy je i pozostawiamy na około 20 minut.
  2. Do blendera wsypujemy daktyle, orzechy, kakao, masło orzechowe oraz miód/ksylitol i blendujemy na dość gładką masę.
  3. Szykujemy blaszkę, na której wykładamy papier do pieczenia.
  4. Masę wykładamy na blaszkę i mocno dociskamy.
  5. Ciacho posypujemy wiórkami kokosowymi.
  6. Brownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Życzę wszystkim smacznego 🙂 Jak widzicie, miałam pomocnika 😀 Zapraszam na zakupy do sklepu BioSklep. Wybór zdrowej żywności jest ogromny.

A Wy lubicie brownie? Dajcie koniecznie znać

 



13 Comments

  1. Zapisuję sobie ten przepis. Ja bardzo rzadko piekę, więc wypróbuję taki przepis 🙂 Już dawno miałam zrobić takie ciacho-batoniki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *