Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia

Brownie bez cukru z daktylami to świetna propozycja. Przepis na szybkie brownie bez pieczenia to zdrowa jest prosty i wykonasz go w kilka minut.

Brownie bez cukru z daktylami – szybkie i bez pieczenia

Jak już wiecie, kocham gotować, ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni. Dlatego szukam dań, których wykonanie wynosi maksymalnie 30 minut. Jako fanka brownie, musiałam znaleźć zdrowa alternatywę. Z kilku przepisów,s tworzyłam swój własny. Pyszne brownie bez cukru z daktylami. Więc dziś dzielę się przepisem na szybkie brownie bez pieczenia! Zazwyczaj wszystko robię na oko, ale spróbuję Wam podać dość dokładnie ilość składników.

brownie bez cukru

Składniki:

  • szklanka daktyli, które kupicie w sklepie BioSklep,
  •  łyżka kakao,
  • czubata łyżka masła orzechowego,
  • pół szklanki wiórków kokosowych,
  • szklanka orzechów włoskich (mogą być inne),
  • łyżka miodu ( może być np. ksylitol).

Wszystkie składniki dostępne są w sklepie BioSklep.com.pl 🙂

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy je i pozostawiamy na około 20 minut.
  2. Do blendera wsypujemy daktyle, orzechy, kakao, masło orzechowe oraz miód/ksylitol i blendujemy na dość gładką masę.
  3. Szykujemy blaszkę, na której wykładamy papier do pieczenia.
  4. Masę wykładamy na blaszkę i mocno dociskamy.
  5. Ciacho posypujemy wiórkami kokosowymi.
  6. Brownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Życzę wszystkim smacznego 🙂 Jak widzicie, miałam pomocnika 😀 Zapraszam na zakupy do sklepu BioSklep. Wybór zdrowej żywności jest ogromny.

A Wy lubicie brownie? Dajcie koniecznie znać

 


13 comments

Monika says:

Zapisuję sobie ten przepis. Ja bardzo rzadko piekę, więc wypróbuję taki przepis 🙂 Już dawno miałam zrobić takie ciacho-batoniki.

P-and-P says:

That looks delicious. 🙂

P&P style ♡ ☯ ☮ — DIY — fashion — and more — ☮ ☯ ♡

Aleksandra says:

Fajny i prosty przepis, muszę wypróbować takie inne brownie.

Julianna says:

Brownie bez cukru? WOW! Muszę spróbować 🙂

Kasia says:

Bardzo chętnie wypróbuję przepis.

Joanna Majchrzak says:

O kurcze jak to apetycznie wygląda! Mniam!

https://www.secretaddiction.pl/ says:

Daktyle same w sobie są słodkie, więc rzeczywiście cukru już nie potrzeba.

Anna says:

Jaki prosty przepis 🙂 na pewno wypróbuję bo ciasto wygląda bardzo smakowicie 🙂

Katsuumi says:

Mniam, musi swietnie smakowac 🙂 pycha

Julia Wasielewska says:

Brzmi super, ale dla mnie cukier zdecydowanie musi być xd

Ptysia says:

A ja bardzo lubię wszelkiego rodzaju ciasta bez dodatku cukru 🙂

Świat Pani Domu - Ola says:

U mnie ciasto z daktyli to tylko z bananami i kakao – pyyyycha..

JednoSpojrzenie says:

Oooo muszę koniecznie wypróbować ten przepis 🙂

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *